Fina växtkombinationer på våren

Växtkombinationer för vårträdgården. Alla är vinnare med sina egenskaper, och så är det i växtvärlden. Träd, buskar och perenner har var sin funktion och är bäst i din trädgård för tillfället. Eftersom intresset för blommor och växter ökar vill alla också veta mer om hur växter växer och var de trivs bäst hemma. Det är rekreation i den egna trädgården som ger färg, mysighet och grönska.

Kombinera perenner på våren

Slående och kreativa växter
Om du vill pigga upp din balkong eller trädgård är det nu du ska välja. Gillar du blommor? Då är våra musikfioler riktiga toppare, men olika färger av vinterljung som ‘Erica carnea’ blommar nu i din trädgård och i krukor och krukor. De är lättskötta och en välkommen växt för de första humlorna och insekterna. Buskar som Forsythia och Ribes sanguineum är tillbaka. Vad som är extra roligt… experimentera med buskar och perenner i krukor och krukor. Det gör vi ofta redan med blomlökar, men många andra växter syns också gärna i en miniträdgård på terrassen. Anmärkningsvärda kombinationer för tillfället är:

Azalea (rhododendron) med Aubrieta, Bergenia och Daphne mezereum ‘Rubra’;
Ceanothus repens med Campanula portenschlagiana, Iberis sempervirens och Fothergilla;
Philadelphia med Convolvulus cneorum, Phlox subulata och Prostanthera cuneata.
Sorter som inte bara förstärker varandra under blomningen, utan också håller varandra i schack så att blomningen blir mer intensiv och tillväxten förblir mer kompakt. Alla har inte utrymme att plantera större buskar samtidigt som de vill njuta av färgen och doften.

Växtkombinationer perenner och säsongsbetonade blommor
Azalea

Kombinera med säsongsbetonade blommor
När vi pratar om att kombinera med säsongsbetonade blommor i trädgården och på terrassen talar vi om växter som inte gillar kyla och fortsätter att blomma.

Det finns en ökande efterfrågan på detta: perenner, buskar och mindre träd som vi kan kombinera med säsongsväxter. Det är bäst att välja växter som nu står i full blom eller som har vackra löv eller dekorativa grenar. Under sommar- och vintermånaderna har de gröna blad i kombination med dekorativa grenar och på våren kan du lägga till sommarblommare för extra färg. Kombinationer finns det gott om och även en ettårig pelargon ger din trädgård eller balkong ett hippt utseende. Låt dig bli överraskad. Växter kan göra mycket mer än du tror.

Kombinera pelargoner med perenner

Växter växer inte bra på våren
Vi är alla i trädgårdsläge. Frågor just nu är: har min planta dött på grund av vintern? Många naturligt vintergröna buskar blomstrar ännu inte, men tror inte direkt att dessa växter är döda. Låt dem börja långsamt. Det kan ta flera veckor för dem att bilda sitt första blad. Även vintergröna perenner som normalt förblir vackra och är de första som visar upp sig tidigt på våren, är ännu inte i sin bästa form. Dessa “toppare” kommer och kommer att blomma vid ett senare tillfälle. Tvivel? Fråga alltid först och kolla om grenarna fortfarande är gröna. Om så är fallet är tålamod bäst för dessa växter.

Växter är levande varelser. Ibland behöver vi en liten push för att göra rätt val, men ibland kan saker gå fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *