Dessa tåliga krukväxter ger din trädgård färg under de kalla månaderna

 

Vintern behöver inte betyda att din trädgård måste se ut som en tråkig, död röra. Som tur är, om du har gräs förblir det vackert grönt och vissa buskar har färg även på vintern. När det kommer till växter med vackra färgglada blommor är utbudet dock sparsamt. Men tittar man noga hittar man även krukväxter som blommar vinter och tidig vår!

Erica carnea
Erica carnea är också känd som en vinterskönhet. Denna ljungsort med lila blommor blommar till och med på vintern. Faktum är att den bara blommar på vintern och tidigt på våren: från januari till april. Heden är cirka trettio centimeter hög. Placera några av dessa växter tillsammans i en stor kruka för maximal färgeffekt.

hellebore
Helleborus känner vi också som julrosen. Under julen ser man blomman regelbundet i blomsteraffären. Växten blommar inte hela vintern utan börjar ofta blomma i januari. Och med lite tur kan du redan i slutet av december njuta av den rosa blomknoppen. Tyvärr är denna växt ganska ömtålig så man måste ha tur för att kunna beundra Helleborus i all sin prakt. Men om det fungerar är det verkligen en syn att se.

bergste
Denna söta växt har slående röda bär. Bergste, eller Gaultheria procumbens, är släkt med heden och Rhododendron. Du kan också hitta bergste med rosa eller vita bär. Växten fortsätter att blomma till våren, så du kan njuta av den länge.

Kahoric
Denna växt har vackra fuchsiafärgade blommor från maj till oktober. Tyvärr blommar inte plantan under de kalla månaderna, men den kan då stå ute. Hon behåller också sina gröna blad.

prydnadsgräs
Vissa typer av prydnadsgräs, som Stipa tenuissima, är tåliga. Den fina strukturen på kulmen gör detta till en mycket elegant växt. Man ser oftast plantan i bårderna, men den kommer också till sin rätt i en stor kruka. Placera henne helst på en solig plats. Fin detalj: växten vågar fint när det blåser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *