Det är därför du behöver en baldakin i din trädgård

 

Ett tak i din trädgård ger dig den ultimata lyxkänslan. Du kan göra detta till en bekväm sittplats med till exempel ett loungeset, stolar eller en bänk med kuddar och en filt ovanpå. På sommaren med ett glas vin eller smoothie och på vintern avnjuter du en varm choklad ute medan du sitter högt och torrt. Det är därför du behöver en baldakin i din trädgård.

Trevlig sittgrupp
De stekheta dagarna i Nederländerna är sällsynta. Men när det är full sommar blir du väldigt glad om du kan sitta i skuggan. Då kommer ett skydd väl till pass. Att vara skyddad har en annan stor fördel. I regn och blåst är du torr och bekväm. Det är något med att sitta ute medan naturen går sin gång: du trotsar bara alla årstider med tak i trädgården – och får frisk luft.

Skapa atmosfär
Du kan förvandla ett tak till en mycket trevlig atmosfärisk plats: till exempel genom att placera ett elegant bord med blommor och ljus på det. Om du har utsikt över taket från insidan blir det en väldigt mysig bild. Vi säger ofta att utanför är det nya insidan. Det är nu en trend att i allt större utsträckning förvandla din terrass eller trädäck till ett minivardagsrum: med fina loungesoffor, stolar, hemtillbehör och till och med en utomhusmatta. Du kan applicera detta fullt ut under ditt tak.

Praktisk
Ett tak i din trädgård är också väldigt praktiskt. Det är en bekväm plats att förvara dina tillhörigheter. Det sparar mycket förvaringsutrymme att du även kan lämna dina trädgårdsmöbler här på vintern – gärna med ett överdrag över. Och om ditt tak är utom synhåll kan du även ställa här en cykel, moped eller saker som du inte längre har plats för i huset och som tål kylan.

Det är enklast att lägga ut design och konstruktion av ditt tak på entreprenad. Är du en bra hantverkare? Då kan du också fundera på att göra ditt eget tak. Vad du behöver för detta kan du läsa i vår blogg göra ditt eget tak? Du behöver dessa material.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *